top of page

FAQ

 • Welk rijbewijs heb ik nodig om met de scooters te rijden?
  De scooters van 50 cc vereisen rijbewijs B. Onze verhuurvoorwaarden gelden enkel voor bestemmingen in België. De minimumleeftijd van de huurder / bestuurder voor een scooter moet 18 jaar zijn. Onze scooters van 125 cc vereisen een rijbewijs B (verkregen voor 2011). Indien je het rijbewijs B na 2011 verkregen hebt, kan je na twee jaar een scooter van 125cc besturen, op voorwaarde dat je vier uur opleiding in een rijschool gevolgd hebt. De huurder moet bij ondertekening van het contract een fotokopie voorleggen van een geldig rijbewijs en identiteitskaart of paspoort.
 • Wat is de kostprijs?
  Een halve dag (4 uren) kost € 50 per scooter. Een hele dag (8 uren) kost € 80. Zowel de scooter als de helm zijn inbegrepen in deze huurprijzen. Een verzekering tegenover derden en een onbeperkt aantal kilometers is ook inbegrepen. Bij vertrek zal het voertuig volgetankt zijn. Het voertuig moet ook volgetankt terug afgeleverd worden. Bijtanken dient steeds met euro 98 te gebeuren.
 • Wat is niet inbegrepen in de huurprijs?
  - De kosten van de reparatie aan motor en mechaniek ten gevolge van slecht gebruik door de huurder. - De kosten van onoordeelkundig gebruik, opzet, oneigenlijk gebruik (rijden op niet verharde wegen, door rivierbeddingen, enz…). - Brandstof: bij vertrek zal het voertuig volgetankt zijn. Het voertuig moet ook volgetankt terug afgeleverd worden. Bijtanken dient steeds met euro 98 te gebeuren. - Verzekering van de persoonlijke bezittingen van de huurder.
 • Moet er een waarborg betaald worden ?
  De huurder geeft de eigenaar bij het begin van de huurperiode een waarborg van € 250. Deze waarborg wordt volledig teruggegeven zodra het goed aan de eigenaar in goede staat terugbezorgd werd.
 • Is er een 'slecht weer' garantie?
  Bij annulatie door 'slecht weer' ontvang je een tegoedbon die je later kunt gebruiken voor een nieuwe reservatie.
 • Zijn er speciale kleren vereist om met een scooter te rijden?
  Het dragen van de meegeleverde helm is ten allen tijde verplicht. Bij de scooters van 125 cc is het bovendien verplicht om handschoenen te dragen, schoenen tot over de enkel, een lange broek en een jas.
 • Zijn er zaken waar we zeker op moeten letten?
  Vergeet niet dat bij een scooter de lichten steeds moeten aan staan. Bij de scooters van 125 cc is het verboden om op het fietspad te rijden. Je moet de wegcode volgen van een motor / auto.
Vitesje scooter vespa verhuur westhoek18
bottom of page